MINILIFT

(Plaatselijke verdoving)

Het is onmogelijk om alle soorten facelifts te beschrijven. Daarnaast bestaat er ook veel verwarring in de terminologie. Het is niet altijd duidelijk wat er bijvoorbeeld bedoeld wordt met beperkte halslift, S-lift, minilift, MACS-lift, Deep plane facelift, SMAS lift, composite facelift, face-hals lift, midface lift, etc …. Daarom zullen wij ons beperken tot een 4 tal lifts die wij in onze specialistische kliniek uitvoeren.

  1. beperkte halslift
  2. minilift
  3. MACS-lift
  4. face-hals lift

Lees hieronder over de minilift. Staat de lift waar je interesse in hebt niet beschreven of wil je aanvullende informatie, stel je vragen dan gerust via de contactpagina of neem telefonisch contact op.

WAT IS EEN MINILIFT?

Dit is de minst ingrijpende vorm van facelift, en logischerwijs dus ook de ingreep met het minste effect. Is dus enkel geschikt voor wat huidoverschot boven de neus-lippen lijn en kaakrand. Deze vorm van lift wordt ook wel eens S-lift genoemd, omdat de incisie (snede) voor het oor een S-vorm heeft. De huid wordt vervolgens over enkele cm van de onderliggende laag losgemaakt en naar achter-boven getrokken. Het overschot aan huid wordt weggeknipt en onderhuid + huid worden gehecht. Daarmee komt de meeste spanning op de huid te liggen, en dat wil wel eens een wat breder litteken geven als resultaat. Een minilift is dus vooral geschikt bij nog niet al te veel hangende huid, en dus doorgaans jongere patienten.

De face-lift kan hier ook worden uitgebreid door de huid tot aan de neus los te maken en het wangvet uit het middengezicht tevens hoger op te hangen. Op die manier wordt er meer volume in de bovenste helft van het gelaat gebracht

Wij zijn aangesloten bij: