MACS-LIFT

(Narcose)

Het is onmogelijk om alle soorten facelifts te beschrijven. Daarnaast bestaat er ook veel verwarring in de terminologie. Het is niet altijd duidelijk wat er bijvoorbeeld bedoeld wordt met beperkte halslift, S-lift, minilift, MACS-lift, Deep plane facelift, SMAS lift, composite facelift, face-hals lift, midface lift, etc …. Daarom zullen wij ons beperken tot een 4 tal lifts die wij in onze specialistische kliniek uitvoeren.

  1. beperkte halslift
  2. minilift
  3. MACS-lift
  4. face-hals lift

Lees hieronder over de MACS-lift. Staat de lift waar je interesse in hebt niet beschreven of wil je aanvullende informatie, stel je vragen dan gerust via de contactpagina of neem telefonisch contact op.

WAT IS EEN MACS-LIFT?

MACS is de afkorting van Minimal Accessive Cranial Suspension lift. Hiermee wordt bedoeld dat een minimale snede wordt gebruikt (voor het oor en bij de slaap), en dat de hechtingen boven het zygoma (jukbeen) worden opgehangen (suspensie). Daarmee komt de vector van ophanging naar boven (craniaal) te liggen, en niet naar achter-boven zoals bij minilifts of sommige andere facelifts.

De huid wordt gedeeltelijk van de onderlaag losgemaakt van bij de slaap, tot enkele cm van de neus-lippenlijn, en net over de kaakrand. Vervolgens worden er 2 grote lusvormige hechtingen in de onderlaag gelegd die daarmee naar boven tot net boven het jukbeen wordt opgetrokken. De hechtingen worden in de stevige bedekkende laag van de kauwspier boven het jukbeen gelegd. Dit kan een tijdlang gevoeligheid bij kauwen veroorzaken, en zelfs enige  beperking geven van de mondopening.

Met een MACSlift verstrijkt de neuslippenlijn meer dan bij een minilift, en wordt de kaaklijn ook strakker doordat huid naar boven wordt getrokken. Ook hier wordt het overschot aan huid verwijderd. De spanning ligt meer op de onderlaag bij dit type van facelift, en minder op de huid, hetgeen een fraaier litteken garandeert.

Wij zijn aangesloten bij: