BEPERKTE HALSLIFT

(lokale verdoving)

Het is onmogelijk om alle soorten facelifts te beschrijven. Daarnaast bestaat er ook veel verwarring in de terminologie. Het is niet altijd duidelijk wat er bijvoorbeeld bedoeld wordt met beperkte halslift, S-lift, minilift, MACS-lift, Deep plane facelift, SMAS lift, composite facelift, face-hals lift, midface lift, etc …. Daarom zullen wij ons beperken tot een 4 tal lifts die wij in onze specialistische kliniek uitvoeren.

  1. beperkte halslift
  2. minilift
  3. MACS-lift
  4. face-hals lift

Lees hieronder over de beperkte halslift. Staat de lift waar je interesse in hebt niet beschreven of wil je aanvullende informatie, stel je vragen dan gerust via de contactpagina of neem telefonisch contact op.

WAT IS EEN BEPERKTE HALSLIFT?

Indien sprake is van een zogenaamde “onderkin” en/of een verstreken of afwezige kin-halslijn ten gevolge van een teveel aan vetweefsel onder de kin dan kan dat in veel gevallen gecorrigeerd worden middels een beperkte halslift. Bij een beperkte halslift wordt onder lokale verdoving een sneetje gemaakt net onder de kin in een bestaande huidplooi. Vervolgens wordt via dit sneetje de huid van de hals losgemaakt van de onderlaag. Hierna kan het onderliggende vetweefsel verwijderd worden tot op de spier (platysma spier). Soms is het nodig om ook de platysmaspier met oplosbare hechtingen wat strakker te maken. De huid wordt daarna weer teruggelegd op de onderlaag en gedurende een aantal dagen op zijn plek gehouden met een stevig verband. Indien er ook sprake is van een teveel aan huid, zeker als de huid niet voldoende elasticiteit meer heft, dan is een uitgebreidere halslift noodzakelijk (zie hieronder). Een beperkte halslift is dus vooral geschikt bij nog niet al te veel hangende huid, en dus doorgaans jongere patienten.

Wij zijn aangesloten bij: