FACELIFT

De ouder wordende huid

Leeftijd en veroudering vallen vaak goed van het gezicht af te lezen. Hoe komt dat? De verschillende lagen van het gezicht bestaan grofweg uit huid, onderliggend vet, een laag die de spieren bedekt, spieren zelf en bot. Al die lagen zijn onderhevig aan verouderings processen, elk in min of meerdere mate.

Met het ouder worden verdwijnt in de eerste plaats de elasticiteit uit de huid. Hierdoor ontstaat huidoverschot dat vooral goed zichtbaar is onder de kaaklijn aan beide kanten. Dit wordt in vaktermen ook wel “jowling” genoemd. Op sommige plaatsen zit de huid door middel van ligamenten vast aan de onderliggende laag. Door het verdwijnen van de elasticiteit gaat de huid met de zwaartekracht zakken, en hangt dus op sommige plaatsen over die ligamenten heen. Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld diepere neus-lippen lijnen.

Omdat de weefsels met de leeftijd de zwaartekracht volgen worden de oogkassen beter zichtbaar (skeletonisering) en komt er meer volume in de onderste helft van het gelaat. Een “ouder lijkend” gelaat heeft dus eerder een rond of vierkant aspect. Daardoor krijgen dames met het ouder worden een meer mannelijk uiterlijk. Om weer een jonge uitstraling te verkrijgen moet er dus meer volume in de bovenste helft van het gelaat terug gebracht worden, en moet het gezicht meer driehoekig lijken, met de punt naar beneden.

Of het nu gaat om een Beperkte Halslift, eenn Minilift, een MACSlift of een Facface-halslift, wij informeren u zo goed mogelijk over de mogelijkheden. Wilt u meer informatie over de ingreep waar je geïnteresseerd in bent, lees dan hier over typen facelifts.

Bij onze facelift kliniek staan kwaliteit en veiligheid voorop. Overweegt u een facelift neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier. Ook kunt u bellen naar 06 514 083 87 of e-mailen naar info@faceliftspecialist.nl.

Wij zijn aangesloten bij: